top of page

Dorothea Born

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
11.1_edited.jpg
Boek presentatie
pijl symbool

Reviews

Hier vind je een greep uit de vele lieve, mooie en ontroerende reacties die ik van mijn lezers heb mogen ontvangen. Ik vind het iedere keer weer zo bijzonder om te lezen wat mijn verhaal voor anderen heeft betekend en ik ben dan ook heel dankbaar voor de moeite die mensen nemen om mij van hun bevindingen op de hoogte te stellen. Het lezen van al die reacties heeft me overtuigd van het feit dat het een juiste beslissing was om mijn verhaal de wereld in te sturen. 

Ahéheeʼ ahéheeʼ ahéheeʼ!

Het is een meeslepend verhaal geschreven vanuit het oogpunt van de schrijfster. Ze vertelt het zo beeldend dat je helemaal meegesleept wordt in het boek. Als je geïnteresseerd bent in de Navajo cultuur dan is dit boek een must om te lezen.
 

Ik heb het boek al snel kunnen lezen, het is een mooi verhaal, met heel veel informatie en een kijk bij de Navajo indianen van binnenuit. Maar ook een verhaal over discriminatie, ceremonies en ook liefde. Een gaaf boek om te lezen.

Het boek is een prachtig verhaal. Je beschrijft tot in detail the Navaho way of life en als lezer word je er echt in meegezogen. Als je een beelddenker bent zoals ik, voltrekt het boek zich als een film aan je voorbij en alle zintuigen worden aangesproken wanneer je aan het lezen bent. (Saskia van Noort eat your heart out!) De foto’s die er in staan maken het compleet. Ik heb gelachen, me verwonderd, tranen gevoeld en genoten. 

Ik vind dit boek een ode aan the Navaho way of life. Een ode aan sterke vrouwen. een ode aan zelfliefde. 

Heerlijk om in jouw bijzondere leven binnen te stappen. Had veel uitgebreider en langer gemogen voor mij. Genoten. Dank!!

Echt een fantastische boek waar je in weg droom en heb het in 1 x uitgelezen. Het voelde of ik in vlucht moment erbij was. Wouwwwwwwww.<

De rust en het vertrouwen waarmee je jouw pad bewandeld is een inspiratie voor vele mensen. En ik ben dan ook blij dat je hebt besloten om jouw prachtige verhaal met de wereld te delen. Het is niet alleen leerzaam voor een ieder met interesse in Indianen, hun gebruiken, tradities en cultuur. Maar ook een voorbeeld. 

Een voorbeeld voor iedereen om zijn of haar intuïtie te volgen. Om te leven vanuit je “gut”. Om het leven te omarmen, ruimte te hebben voor, zoals ik het noem Maktub. Ofwel, het lot. 

Hi Dorothea, heb dit weekend je boek in één ruk uitgelezen en weer een bijzondere reis samen met je gemaakt😉 Haalt bij mij ook weer veel herinneringen boven aan een mooie tijd. Heel knap hoe bij jou alle dingen in het leven samenkomen, resulterend in dit persoonlijke en inspirerende boek. En het is natuurlijk nog niet afgelopen.......Veel succes met alles🙏

Heb enorm genoten van jouw boek! Kon het haast niet wegleggen omdat bijna elk hoofdstuk eindigde met een soort cliffhanger en dan wil je dóór... door naar het volgende hoofdstuk, het volgende avontuur. Ik noem je vanaf nu dan ook 'Dóórothea'! 😉 En dat het niet alleen bij beschrijven bleef, maar dat we ook konden meevoelen met jouw emoties, vond ik heel mooi. ❤️ Het was meeslepend! Dank voor het delen van jouw verhaal op deze manier. Zo fijn dat het boek er is gekomen! 😘

Dank u voor het willen delen van uw levensverhaal. U heeft uw droom geleefd in één van de mooiste, krachtigste plaatsen op aarde. In 2 avonden heb ik uw boek uitgelezen, prachtig! Heel veel dank dat ik een stuk uit uw leven in gedachten naast u heb mogen lopen door uw beeldende manier van schrijven.

Ik hoop serieus dat je boek een bestseller wordt want dat is het serieus waard

Je komt via anekdotes en ervaringen meer te weten hoe het leven van en met een Navajo eruit ziet. Tezamen is het een compleet verhaal waar ik in ieder geval niet mee kon stoppen om te lezen, wat er in resulteerde dat ik het boek in een dag uit had.
 

In een ruk uitgelezen. Boeiend verhaal, goed geschreven en stiekem ook fijn om hierdoor weer even terug te zijn in een van onze favoriete delen van de VS.

Geweldig boek, heb het in één adem uitgelezen! Wat een boeiend verhaal en bijzondere “lovestory”. Ben zelf in 2010 in Monument Valley geweest, weliswaar met een vakantie, maar kan me er zeker in verplaatsen wat deze “magische “ervaring voor je moet zijn geweest om so close deel uitgemaakt te hebben van de Navaho gemeenschap. An adventure once in a lifetime!💫

Ik heb zojuist je boek uitgelezen. Wat een prachtig verhaal heb je geschreven !! Je nam me helemaal mee terug in de belevenissen en het gevoel weer even in t mooie Amerika te zijn. Ik wil je heel erg bedanken en heb heel veel respect voor je gekregen!  Wat een prachtig en ruimdenkend mens ben je volgens mij. Ik hoop dat er nog heel veel mensen mogen genieten van je mooie boek!

Bedankt dat je dit mooie verhaal wilde delen .Heb genoten .Dank je wel .

Prachtig verhaal ! Heel beeldend geschreven. Alsof je zelf te paard door Monument Valley reist..

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het ontzettend knap vind om mij een boek in een dag uit te laten lezen. Ik, met het titeltje ADD, heb moeite om geboeid te blijven bij een boek of film, hier wordt alleen maar de waarde van het boek bewezen.
 

© 2021 by Dorothea Born. Proudly created with Wix.com

bottom of page