top of page

Dorothea Born

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
11.1_edited.jpg
Boek presentatie

Excursies

pijl symbool

Bij de reis zijn een aantal excursies inbegrepen. Hieronder vind je de excursies chronologisch nog een keer onder elkaar:

Excursie: Heard Museum Phoenix

Je brengt een bezoek aan het Heard Museum in Phoenix. Dit beroemde museum richt zich geheel op de kunst en cultuur van de Native Americans en dan met name op de volkeren uit het Zuidwesten van Amerika. Het museum heeft 3600 kunstwerken en er wordt zowel aandacht besteed aan de historie en traditionele kunst, als aan de hedendaagse kunst. Indrukwekkend is ook de aparte afdeling waar bijvoorbeeld aandacht wordt geschonken aan de gedwongen scholing van de Native kinderen. Binnen het museum bevinden zich tevens twaalf galerieën, een beeldentuin, een bibliotheek, een museum shop en een prachtige binnenplaats met café en restaurant.

 

Excursie: Hopi - Walpi Village

Een bezoek aan één van de oudste dorpen van de Hopi die sinds 11oo continu bewoond zijn geweest, te weten Walpi Village. Je krijgt hier een rondleiding door het dorp waarbij de gids van alles zal vertellen en zal laten zien over de Hopi cultuur.

Excursie: Monument Valley 

Deze excursie bestaat uit een jeeptour van tweeënhalf uur door de Valley om van een prachtige zonsondergang te genieten. Daarna eet je een traditionele Navajo maaltijd, waarbij je heerlijke Navajo Taco’s te eten krijgt. Er wordt veel over de Navajo cultuur verteld en terwijl je rond het kampvuur zit, luister je naar de muziek van een fluitspeler, een traditionele Navajo song en kan er zelfs een Navajo dans rond het vuur worden gemaakt. Een bijzondere excursie en een hele bijzondere ervaring! 

 

Excursie: Santa Clara Pueblo

De Santa Clara Pueblo staat bekend om zijn prachtige handgemaakte zwarte aardewerk en de Puye cliffdwellings. De Puye dwellings zijn een soortelijke woningen als die van de Anasazi, ook tegen de rotsen hebben opgebouwd. Je maakt hier een begeleide tour onder leiding van een Native gids die van de top van de Mesa naar beneden voert door allerlei verdiepingen van de dwellings, met de uitzonderlijke mogelijkheid om in een Kiva neer te dalen. Een ervaring die diepe indruk maakt en onvergetelijk is.

Excursie: Indian Pueblo Cultural Center 

In het Indian Pueblo Cultural Center museum vind je een mooi overzicht van alle Pueblo’s. We krijgen in het museum een rondleiding door een gids die je veel informatie over de diverse Pueblo volken geeft. Het is tevens een prachtige plek om heerlijk rond te lopen en alles te bekijken.

Excursie: Acoma Pueblo

Acoma Pueblo, ook wel de Sky City genoemd, is een oude Pueblo die bovenop een Mesa is gebouwd en (net als de Taos Pueblo) claimt de oudste bewoonde Pueblo te zijn. De huizen op de Mesa, zonder water en elektriciteit worden nog steeds bewoond, maar worden nu ook vooral gebruikt als er ceremonies zijn. Je gaat met een gids naar boven en je krijgt een rondleiding over de Mesa. Je gaat met een busje omhoog en je kan óf weer met een busje naar beneden, óf je kunt er ook voor kiezen om de “trappen”, dit zijn eigenlijk gewoon uitgeholde treden in de rotsen, naar beneden te nemen.

© 2021 by Dorothea Born. Proudly created with Wix.com

bottom of page